lauantai 4. tammikuuta 2014

Laminaattivaihtoehtoja

Laminaattivaihtoehtoja on nykyään satoja...valinnan vaikeutta ilmassa!

Laminaatin tai alun perin parketin kriteerit olivat, että sen tuli olla leveä, yksisauvainen, harjattua, eläväpintainen eli puun kuviot näkyvissä ja väriltään vaalean harmaa.

Tähän mennessä olen ehtinyt tutustua Bauhausin, K-raudan ja Netraudan valikoimaan ja tilannut mallikappaleita mm. Netrauta, Karitma, Erikoisparketti sivuilta ja surffata lukuisilla muilla parketti/laminaatti sivuilla.

Netraudan mallikappaleiden suosikki
Pergo:n Domestic Extra laminaatti Silver Tammi (2-sivuviiste).


Parketti Romanoff:in ja Bauhausin valikoiman suosikki

Laura Ashley:n Arktis Pine 1-säle


K-raudan valikoiman suosikit
Karitma Swiss Giant ja Noblesse
 

Erikoisparketti Oy:n suosikki

Mutta onneksemme teimme joulun välipäivien aikaan visiitin erikoisparketti.fi myymälään Vaasassa. Erikoisparketti on tällä hetkellä Suomen suurin lattioihin erikoistunut verkkokauppa (kiitos vinkistä ystävälle). Heillä on jopa 400m2 suuruinen näyttelytila. Käynnin arvoinen paikka!

Alakerrassa on hienosti esillä liikkeen parkettivalikoima ja heidän "lippulaivana" Trinity:n ainutlaatuinen leveä käsinveistetty lankkulattiavalikoima. Yläkerrassa sijaisivat liikkeen laminaattivalikoimat. Ihastuimmekin liikkeessä esillä olevaan poikkeuksellisen leveään ja pitkään laminaattivaihtoehtoon, joka muistutti aitoa lankkulattiaa. Laminaatin leveys on 243mm ja pituus 2200mm. Lankkulaminaatti oli todella ihana livenä, jota emme ehkä olisi valinneet netin kuvien tai mallikappaleen perusteella. Lankkulaminaatti näytti edukseen isommassa mittakaavassa. Alla siis suosikkimme tällä hetkellä. Kuvassa myös laukussani kuljettamani Pergon Silver Tammi mallikappale vertailun vuoksi. Kuvassa myös leikekirjani, josta näyttävät sivut kohta loppuvan kesken, vaikka projektihan on vasta aluillaan.

PARADOR Trendtime 6 Tammi castell valkokalkittu lankku

PARADOR Trendtime 6 Tammi castell valkokalkittu lankku (kuvat Erikoisparketti.fi sivuilta)

PARADOR Trendtime 6 Tammi castell valkokalkittu lankku (kuvat Erikoisparketti.fi sivuilta)
 Kuvat: Erikoisparketti.fi sivuilta

2 kommenttia:

  1. Hei. Meillä on vaalean harmaa laminaatti viisteillä. Keinovalossa se on sellainen vaniljan värinen. Tykkään kyl molemmista väreistä. Mutta todella paljon vaihtelee sävy riippuen valaistuksesta.

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että valaistuksesta riippumatta laminaatin väri miellyttää. Meidän olohuoneesta on tulossa "valomeri" ja aiomme vielä asentaa laminaatin vastoin suosituksia. Suositukset sanovat, että laminaatti tulisi asentaa valon suuntaan eli ikkunoita kohti. Meidän tapauksessa se nyt vain ei näytä hyvältä jos niin tekisimme. Onko teillä keittiössä laminaatti vai laatta?

    VastaaPoista