lauantai 14. joulukuuta 2013

3D - malli (Osa1)

3D -mallinnusta

Netistä löytyy mitä hauskempia ohjelmia suunnittelun avuksi. Sweet Home 3D ohjelmalla voi suunnitella talon pohjaratkaisua. Tästä siis alkakoon sisustuksen suunnittelu!

Tässä muutamia "snapshotteja" siitä millainen talo meille tulee - Oma Harmaja Kannustalo 180m2. Sisäänkäynti tapahtuu talon päädystä. Aluksi hieman vierastin käyntiä talon päädystä, mutta Kannustalolla oli tarjota päätyratkaisuun ihana koristeportti. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Meillehän piti alunperin tulla valkoinen rapattupintainen kivitalo erittäin modernia tyyliä edustaen...mutta sitten kohtasin Harmajan. Alla kuva kortisteportista.


Tekninen tila sijaitsee sisäänkäynnin vasemmalla puolella. Tekninen tila palvelee meidän perhettä myös kuraeteisenä. Se suunniteltiin tarpeeksi isoksi. Sinne jäävät kurakengät + saappaat, haisevat ratsastusvaatteet, hikiset lenkkeily-, hiihto-, ja pyöräilyvaatteet - se kuorikerros. Tilassa myös tarvittavat säilytystilat urheiluvaatteiden säilytykselle. Tilaan olisi tulossa myös kurasyöppö ja jossain vaiheessa kuivauskaappi. Teknisestä tilasta käynti pääeteiseen välioven kautta.


Pääeteinen riittävän tilava/avara/valoisa pukemiseen ja riisumiseen useammalle ihmiselle yhtäaikaa. Liukuovellinen vaatekaappi lapsille ja oma meille aikuisille. Eteisen seinä maalataan mustalla ja siihen tulee näyttävä naulakko. Valkoinen naulakko näyttää tyylikkäältä varsinkin mustalla pohjalla.


Keittiö
Tässä suunnitelma keittiöstä. Saarekkeen koko 960x2400, baarijakkarat meidän kolmelle tytölle ja iduktioliesi kokkausta varten. Oikealla ensimmäisenä pakastin, jääviileäkaappi, uuni+mikro ja viimeisenä rulokaappi, joka kätkee sisäänsä leivänpaahtimen, vichykoneen, vedenkeittimen yms...näistä myöhemmin lisää...tässä vasta suunnitelma..mitenköhän tämä kaikki toteutuu käytännössä? Keittiö-/sisustussuunnittelijat sanovat korkeakiiltoisen ajan olevan kohta mennyttä, mutta minulle se on vasta tulevaisuutta. Keittiön kaapit tulevat olemaan valkoiset ja korkeakiiltoiset, alakaapeissa vedinura, mutta yläkaapit vetimettömät, musta kivitaso (Stargate aivan ihana ja kallis) ja välitilaksi harmaa lasi. Näistä suunnitelmista lisää sitten, kun olen saanut keittiötoimittajilta keittiösuunnitelmat ja kuvat. Toteutuuko oma visio?! 


Tämä oli osa1, lisää tulossa.

1 kommentti:

  1. Kiitos Elisa blogilinkistäsi. En tiennyt, että pidät tällaista - varsin mukava seurata projektianne. Ihailen sitä, miten olette perusteellisia. Eikä ihme, kun on elämän taloudellisesti isoimmasta asiasta kyse saati aivan muullakin tasolla perheen isoin juttu.

    Meilläkin on tarkoitus aloittaa keittiöremppa kun palaamme alkuvuodesta, joten kiinnostavaa siinäkin mielessä. Yhdistämme pikku huoneen keittiön kanssa, joten tilasta tulee avarampi.

    Eipä muuta kuin ihanaa Joulun odotusta!

    VastaaPoista