lauantai 19. syyskuuta 2015

Rakennusviikko 23

Liesituuletin saapui

Takan seinä muurattu

Takan suunnittelua..olisko tässä hyvä paikka takkapuille..

Yöimurointia

Takka tuli...tästä se alkaa hahmottua

Ulkopistorasiat

Kyllä pimeälläkin näkee, mutta

Paremmin päivänvalossa

Pesuhuoneen muuraus alkoi


6 kommenttia:

 1. Meillekin tuli takka tällä viikolla. ;) Mikä takka teille tuli?

  VastaaPoista
 2. Takka on hissiluukullinen Forma Puro kiertoilmatakka. Myös meillä lämmitysmuotona maalämpö niin kiertoilmatakka oli meille hyvä valinta. Oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä. Upea takka teillekin tulossa - näkymä kolmeen suuntaan :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Teillä oli samankaltaisia ajatuksia liesituulettimen suhteen kun meilläkin on. Huomasin, että olette kuitenkin tehneet alaslaskun liesituulettimen kohdalle. Kertoisitko miksi päädyitte tähän ratkaisuun? Ilmeisesti jonkun rakenteellisen asian vuoksi? Onko näin?
  -Sofia-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olimme tosiaan suunnitelleet laittavamme tasosta nousevan liesituulettimen, mutta ihan viime metreillä päädyimmekin kattoon koteloitavaan liesituulettimeen. Kuva tuulettimesta on kopioitu firman omilta sivuilta ei siis vielä meidän alaslaskusta. Alaslasku täytyy tosiaan tehdä. Kattotuolien väliin se ei nyt mahdu siitä syystä että päätin kääntää saareketta 90 astetta. Syy liesituulettimen vaihtoon/muutokseen: rakennusvalvonnasta tuli tieto 25 lisälitran ilmanvaihdolle joka olisi tietänyt yhden läpiviennin/putken laittoa katolle. Ajateltiin että samapa kai se on laittaa koko härveli kattoon koska se läpivienti oli joka tapauksessa tehtävä. Saatiin näin paljon tehokkaampi (950m3) tuuletin ja toivon mukaan hiljaisempi. Asennamme liesituulettimen moottorin välikatolle joten hurinat kuuluvat siellä. Koko ajan mietitytti tasosta nousevan tuulettimen tehokkuus, äänekkyys ja puhtaanapito (mitä tapahtuu jos maitopurkki kaatuu pöydällä ja valuu liesituulettimen sisään..).

   Poista
 4. Siellähän tulee valmista hyvää vauhtia.

  VastaaPoista