torstai 19. joulukuuta 2013

Keittiösuunnittelua


HTH:n keittiömalli Next tarjoaa minimalistista innovaatiota

HTH:n minimalistinen keittiö ”Next” tarjoaa yksinkertaisella ja selkeällä ulkoasullaan rauhaa ja hengähdystauon, joka olisi ehkä muuten vaikea löytää arjen kesken. Runsaalla säilytystilalla ja älykkäillä sisäänrakennetuilla ratkaisuilla, autamme arkiaskareissa. Keittiön tyylikäs ja minimalistinen muotoilu sulattaa helposti laitteet ja huonekalut moderniin kotiin. Etulevy on maalattu kulutusta kestävällä ja kiiltävällä valkoisella lakalla.  
Näin HTH keittiö mainostaa webbisivuillaan :)

Kuva: HTH keittö sivuilta 

Voiton näyttää vievän HTH-keittiö hyvän ja asiantuntevan palvelun ja ennen kaikkea budjettiin sopivan keittiön vuoksi. Keittisuunnitteluja olen tehnyt myös Puustellin, Keittiömaailman ja Kvik:in kanssa. Vielä olisi edessä Topi-keittiöt ja Isku, mutta voi olla, että jätän ne väliin, koska löysin jo etsimäni. Minua miellytti eniten HTH:n Next White korkeakiiltovalkoinen keittiö, jossa vedin vaakasuorassa. Tämä keittiö löytyy Vantaan Tammistosta.


 
Kuva: HTH keittö Tammisto

Keittiö - Next White 32/31
Meille on tulossa tämän näköinen keittiö. Oikealla korkea kalusteseinä, johon on sijoitettuna pakastin, jääkaappi, apteekkari, uuni, mikro ja paljon säilytystilaa aina kattoon asti. Nurkassa ikkunan vieressä kaksi alimmaista kaappia nousevat ylöspäin. Niihin kätkeytyy leivänpaahdin, wichy-kone, vedenkeitin ja paljon muuta, jotka on kiva saada piiloon.

Saareke
Tarpeeksi leveä meidän tarpeisiin (950 x 2350). Saarekkeen ympärillä tapahtuu kokkaaminen, leipominen, aamu-/välipalan syönti, läksyjen tekeminen. Saareke suunniteltiin niin, että siihen tulee istumapaikat meidän kolmelle tytölle ja joka palvelee myös kattaustilana. Saarekkeen vasemmalla puolella on vielä 50cm leveä kaappi, joka tulee kätkemään sisään Horse/TopModel -piirrustuskirjat, värityskirjat, tarrakirjat, askartelukirjat....ja paljon piirrustuspaperia...

Pistorasia
Saareke tarvitsee myös pistorasian. Kävin Savo Design & Technic liikkeessä katsomassa erilaisia liesituuletin ja pistorasiavaihtoehtoja. Ensiksi ajattelin tätä alla olevaa (3 pistokepaikkaa), mutta sitten päädyin aivan toiseen. (Lue Twist around).

Huomioithan, että tämä vie alla olevasta laatikosta 315/345mm tilaa.
 

Twist around vakuutti minut, koska se vie vähiten tilaa alla olevasta laatikosta (40mm). Helppo käyttää ja kaksi pistokepaikkaa riittää meille vallan mainiosti.


Kuva: Savo Design & Technic



Työtaso
Haaveilen edelleen Stargate kivitasosta, mutta todennäköisesti meille tulee laminaatti. Kompromisseja on tehtävä jos haluaa pysyä budjetissa. Laminaatin voi sitten myöhemmin vaihtaa kivitasoon, kun budjetti sen sallii.


Kivitaso Stargate

Allas
BlancoDalago 6, musta Silgranit®, anthrazit
Blancon kehittämä Silgranit®-kivimassa on lähes naarmuuntumaton ja kestää erittäin hyvin kuumuutta (280 °C). Altaan väri ei haalistu auringossa ja kestää kaikkia keittiössä käytettäviä happoja ja emäksiä. Silgranit® on hygieeninen ja helppo puhdistaa.

Keittiöhana 
Grohe Concetto + apk-venttiili
Liesituuletin
...ehkä
   
                                        Liesikupu IH-6409-S Savo            

Päivitettyä tietoa kattomallisesta liesituulettimesta
http://harmajaviidelle.blogspot.fi/search/label/Liesituuletin

lauantai 14. joulukuuta 2013

3D - malli (Osa1)

3D -mallinnusta

Netistä löytyy mitä hauskempia ohjelmia suunnittelun avuksi. Sweet Home 3D ohjelmalla voi suunnitella talon pohjaratkaisua. Tästä siis alkakoon sisustuksen suunnittelu!

Tässä muutamia "snapshotteja" siitä millainen talo meille tulee - Oma Harmaja Kannustalo 180m2. Sisäänkäynti tapahtuu talon päädystä. Aluksi hieman vierastin käyntiä talon päädystä, mutta Kannustalolla oli tarjota päätyratkaisuun ihana koristeportti. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Meillehän piti alunperin tulla valkoinen rapattupintainen kivitalo erittäin modernia tyyliä edustaen...mutta sitten kohtasin Harmajan. Alla kuva kortisteportista.


Tekninen tila sijaitsee sisäänkäynnin vasemmalla puolella. Tekninen tila palvelee meidän perhettä myös kuraeteisenä. Se suunniteltiin tarpeeksi isoksi. Sinne jäävät kurakengät + saappaat, haisevat ratsastusvaatteet, hikiset lenkkeily-, hiihto-, ja pyöräilyvaatteet - se kuorikerros. Tilassa myös tarvittavat säilytystilat urheiluvaatteiden säilytykselle. Tilaan olisi tulossa myös kurasyöppö ja jossain vaiheessa kuivauskaappi. Teknisestä tilasta käynti pääeteiseen välioven kautta.


Pääeteinen riittävän tilava/avara/valoisa pukemiseen ja riisumiseen useammalle ihmiselle yhtäaikaa. Liukuovellinen vaatekaappi lapsille ja oma meille aikuisille. Eteisen seinä maalataan mustalla ja siihen tulee näyttävä naulakko. Valkoinen naulakko näyttää tyylikkäältä varsinkin mustalla pohjalla.






Keittiö
Tässä suunnitelma keittiöstä. Saarekkeen koko 960x2400, baarijakkarat meidän kolmelle tytölle ja iduktioliesi kokkausta varten. Oikealla ensimmäisenä pakastin, jääviileäkaappi, uuni+mikro ja viimeisenä rulokaappi, joka kätkee sisäänsä leivänpaahtimen, vichykoneen, vedenkeittimen yms...näistä myöhemmin lisää...tässä vasta suunnitelma..mitenköhän tämä kaikki toteutuu käytännössä? Keittiö-/sisustussuunnittelijat sanovat korkeakiiltoisen ajan olevan kohta mennyttä, mutta minulle se on vasta tulevaisuutta. Keittiön kaapit tulevat olemaan valkoiset ja korkeakiiltoiset, alakaapeissa vedinura, mutta yläkaapit vetimettömät, musta kivitaso (Stargate aivan ihana ja kallis) ja välitilaksi harmaa lasi. Näistä suunnitelmista lisää sitten, kun olen saanut keittiötoimittajilta keittiösuunnitelmat ja kuvat. Toteutuuko oma visio?! 


Tämä oli osa1, lisää tulossa.

torstai 12. joulukuuta 2013

Liesituuletinvaihtoehtoja

Falmec Prestige Design+

 

Saarekemalli 75 cm

Moottori ja kytkintoiminnot
800 m3/h, elektroniset kytkimet, 4 nopeutta
Suodattimet
TOP-metallirasvasuodatin 810152
Aktiivihiilisuodatin 1991
Valaistus
LED-työvalot 4 x 1W
Tunnelmavalaistus LED-nauhalla
Minimietäisyys liesitasosta 60 cm
Moottorin tekniset ominaisuudet ovat tarkistettavissa tuotekohtaisesti: www.falmec.com


Falmec Penelope Mirabilia



Saarekemalli 67 / 85 cm

Moottori ja kytkintoiminnot
800 m3/h, elektroninen kytkinpaneeli , 4 nopetta
Suodattimet
BASE-metallirasvasuodatin 810134
Aktiivihiilisuodatin 1990
Valaistus
LED-työvalo 4 x 1 W 
Himmennettävä tunnelmavalaistus lasin taustalla LED-valo 4 x 1 W
Minimietäisyys liesitasosta 60 cm
Moottorin tekniset ominaisuudet ovat tarkistettavissa tuotekohtaisesti: www.falmec.com


LAPETEK FARA-V 90-LED, rst + lasi, saarekemalli



TEHOKAS JA TYYLIKÄS
LAPETEK 5000-sarjan uutuus, jossa entistä tehokkaampi ja hiljaisempi moottori yhdistettynä korkealaatuiseen viimeistelyyn. Erinomainen hinta/laatusuhde sekä erittäin monipuoliset käyttöominaisuudet, kuten suodattimien puhdistustarpeen ilmaisin, intensiiviteho ja raitisilmatoiminto. Valaisimina 2,5 W ledit.
Tuotenumero: 52100
Sopii järjestelmään: oma moottori
Kuvun leveys cm: 90 cm
Asennuspaikka: Saarekkeeseen
Sopii huonekorkeuteen: 226 - 263 cm
Väri: RST / Lasi

SAVO Design & Technic mallistoa


tiistai 10. joulukuuta 2013

Takkavaihtoehtoja

Uunisepät

                      
              Halti 1800x1065x565                                                     Saaga 1750x1205x630 (uutuus 2014)

Muut




Olohuoneen sisustus - ideoita

Ihanat valaisimet ruokapöydän yllä...mistähän löytäisi ?



Taustalla näkyy nojatuoli (pyörivä/valkoinen).


Selkeä suoralinjainen iso kulmasohva...väri mietinnässä. Tämän yhteyteen pari nojatuolia (pyöriviä)(ylemmässä kuvassa taustalla) ja iso pyöreä tai kulmikas rahi.

Kuvat: Pohjanmaan Kaluste Oy

maanantai 9. joulukuuta 2013

Loftmainen tila

Moderni loftmainen tila - värimaailma ja tyyli minun makuuni!

Viihtyisä koti voi olla monen tyylinen, mutta eikö se ole niin, että sitten kun se oikea kuva tulee vastaan niin kaikki muut kuvat kalpenevat sen rinnalla. Näiden kuvien värimaailma ja korkea yhtenäinen tila ovat minun makuuni.

Törmäsin tämän asunnon kuvaan eteistilasta jo menneenä kesänä selatessani Divaanilehteä (joku vanha nro) ja kuvahan on nyt tietysti leikattuna ja liimattuna leikekirjassani paraatipaikalla.



Meille räätälöidyn Harmajan pohjaratkaisu on suunniteltu niin, että taloomme muodostuu avara yhteinäinen tila - kotimme hermokeskus. Avokeittiö ja ruokailutila tulevat olemaan osa yhtä suurta olohuonetta.

Sisustuksen valtavärinä  hallitsee valkoinen, mutta siihen tuovat nostetta erilaiset tiiliverhoillut seinät, mustan/harmaan eri sävyillä maalatut seinät, selkeälinjaiset huonekalut, jotain modernia graafista taidetta ja tietysti sukulaisilta perittyjä kalusteita, jotka odottavat vielä kunnotusta ja muokkausta omaan kotiin sopivaksi!

Lisää kuvia Divaani-lehti nro 3/10

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Hankintasopimus allekirjoitettu 8.12.2013 - oma Harmaja 180.5m2

Päätös tehty ja se on hyvä päätös, siitä voimme olla varmoja ;) Hyvää kannattaa odottaa!

Ensi vuonna 2014 viikolla 22 meidän tontille nousee meitä varten täysin räätälöity oma Harmaja 180.m2 talopaketti. Huoneistoala 180.m2, kerrosala (250mm) 203,0m2.

Tulevan talon pohjakuva julkaistaan myöhemmin. Talon jokainen seinä ja neliö on mitattu ja suunniteltu "millilleen" itse. Arkkitehtimme kommentti oli, ettei hänen tarvitse tässä tehdä muuta kuin "piirtää puhtaaksi".

Huomenna vuorossa keittiösuunnittelua Keittiömaailman kanssa. Puustelli- ja Kvik-keittiöistä saatu jo tarjous. Näistä lisää myöhemmin.

tiistai 19. marraskuuta 2013

Tuleva tapaaminen arkkitehdin kanssa

Suunnittelua suunnittelua...

Oman talon rakentaminen on iso ja haastava projekti, joka vaatii paljon aikaa, suunnittelua ja  kymmeniä satoja päätöksiä. Viimeinen kuukausi onkin vierähtänyt kokonaisuudessaan talon pohjaratkaisun suunnittelun merkeissä. Monia pitkiä palavereja Kannustalon edustajan ja myös kahden muun kilpailevan eri taloedustajan (Kastelli ja Design) kanssa.

Nyt torstaina olisi vuorossa tapaaminen Kannustalon arkkitehdin kanssa. Olemme saaneet heiltä jo kolme erilaista luonnosta, mutta edelleen pohja tarvitsee hieman iterointia (hukkaneliöt kuriin). Pohjaratkaisu on täysin räätälöity meidän perheemme tarpeita vastaavaksi ja siksi onkin tärkeää, että saamme tähän suunnitteluun mukaan arkkitehdin ammattitaidon. Arkkitehdin vankka kokemus suunnittelusta ja toteutuksesta on nyt se mitä tarvitsemme. Toivomuksenamme olisi saada selkeä ja toimiva koti, jossa olisi suoralinjainen, tehokas tilankäyttö (ei hukkaneliöitä) yhdistettynä valoisuudella ja juuri sopiva määrä neliöitä. Huoneistoalan neliöt saisivat olla maksimissaan 180m2. Haastavaa se on, jos haluaa toteuttaa taloprojektin budjetin laatimissa rajoissa. Silloin on oltava valmis tinkimään omasta pitkästä listasta.

Odotamme paljon tulevalta tapaamiselta ! Kannustalon palvelu on ollut tähän asti parasta ja nopeaa.

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Lista tärkeistä asioista

Uskomme talonrakennusprojektin etenevän parhaiten jos meillä on selvä mielikuva siitä mitä rakennusprojektiltamme haluamme. Ennen Kannustalon edustajan tapaamista olimme laatineet listan omista tarpeista ja toiveista. Millaisia tiloja perheemme tarvitsee ja mihin tilaan haluamme erityisesti panostaa (keittiö+olohuone+L-siipi).

Lista tärkeistä asioista
  • Keittiö, ruokailutila ja olohuone yhtä suurta tilaa
  • 4 makuuhuonetta
  • 1 työhuone / askartelutila
  • 1 ylimääräinen tv:n katselutila/oleskelutila/vierastila L-siivessä
  • Korotettu sisäkatto: keittiö + olkkari
  • Kuraeteinen (arkieteinen teknisessä tilassa) pääoven välittömässä yhteydessä
  • Keittiö pääoven lähellä
  • Eteinen riittävän suuri pukemiseen/riisumiseen useammalle ihmiselle yhtäaikaa
  • Olkkarista käynti terassille
  • Kodinhoitotila (tarpeeksi iso)
  • Saunasta lyhyt käynti terassille
  • Pesuhuoneessa 2 lavuaaria + WC:lle tila
  • Keittiössä saareke - tarpeeksi leveä (istumapaikat kolmelle)
  • Olohuoneessa - paikka leveälle takalle (ei tilanjakajana keittiön ja olohuoneen välissä, vaan takka tilanjakajana makuuhuoneiden suuntaan)
  • Makuuhuoneet pohjoinen/itä
  • Keittiö + olohuone etelä/länsi
  • 2 suihkua - ei kylpyammetta

Lista joista emme ole valmiit tinkimään (päivitystä myöhemmin) 
  • Keittiö, ruokailutila ja olohuone yhtä suurta tilaa

Luovaa suunnittelua

Elämä on vuorikiipeilyä, ja tekee sydämelle hyvää, jos joku edeltä mennyt ystävä huutaa meille ylempää ja kehottaa iloisesti kiipeämään huipulle asti. Me kaikki olemme kiipeilijöitä yhdessä ja toinen toisemme avun tarpeessa. Vuorille kiipeäminen on ankaraa mutta ihanaa ponnistusta. Siihen tarvitaan voimia ja tukevia askeleita päämäärään pääsemiseksi. Näköalat laajenevat, mitä korkeammalle pääsemme. Jos kuka tahansa meistä on löytänyt jotain arvokasta, "huutakoon takaisin" ja kehottakoon jäljessä tulevia myös "löytöpaikalle"! (Lettie B. Cowman).



Ihana ystävä saapui eilen kahvikupposelle. Ystäväni on graafisen suunnittelun ammattilainen ja sehän tietysti näkyi hänen innossaan ottaa kynä käteen ja suunnitella L-siiven pohjaratkaisu toimivaksi. Yllä olevassa kuvassa on luovan suunniteluhetkemme tuotosta (olen lisännyt luonnoksiin ikkunan paikkoja ja tulevia huonekaluja yms.) Kuvassa myös ensimmäinen lahja ystävältäni tulevaa kotiamme varten. On ihana jakaa tämä onni omasta kodista ystävän kanssa. Kiitos Eeva!

tiistai 24. syyskuuta 2013

Suunnittelupalaveri

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty !

Kävimme ensimmäisessä suunnittelupalaverissa Kannustalon edustajan kanssa viime lauantaina. Ihmeellistä mutta totta, edustaja oli valmis tapaamaan meidät lauantaina klo 9:30 aamulla, hyvä palvelualttius. Meille tapaamisen ajakohta arki-iltana olisi ollut haasteellista.

Kaiken kaikkiaan palaverista jäi hyvä ja luottavainen mieli. Kävimme edustajan kanssa läpi suunnitelemaamme pohjapiirrosta, joka hänen mielestänsä vaikutti jo hyvinkin suunnitellulta, vaikka olinhan vasta antanut pohjaratkaisulle raamit joiden sisään ja muotoon vaadittujen huonetilojen tulisi mahtua.

Annoimme myös listan meille tärkeistä asioista (joista lisää myöhemmin) jotka olisi huomioitava pohjapiirroksen suunnittelussa. Haluamme luottaa Kannustalon arkkitehdin näkemykseen, ammattitaitoon ja vankkaan kokemukseen pohjapiirroksen suunnittelussa. Hän varmasti osaa sovittaa rakennuksen luontevasti maastoon ja miettiä tilojen jakoa ja sijoitusta.

Suunnittelemamme pohjapiirros ja lista tärkeistä asioista on nyt lähetetty Kannustalolle arkkitehdin työstämistä varten. Parin kolmen viikon kuluttua voimme odotella ensimmäistä pohjavedosta.

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kuvia tontista

Talo on rakentamista vaille valmis, ja toki puutkin pitää kaataa ensin...




perjantai 20. syyskuuta 2013

Hyvä pohjaratkaisu

 Tässä pohjaratkaisussa oli paljon hyvää. Tästä lähdetään liikkeelle.



Oma luonnos Harmaja 165 mallin pohjalta - raakavedos.

Leikkasin ja liimasin huoneita A4 paperille ja samalla luonnostelin meille tulevaa pohjaratkaisua. Tämän luonnoksen avulla aiomme aloittaa neuvottelut taloedustajamme kanssa. Huoneet, seinät yms eivät ole oikean kokoisia ja mittakaavassa. Myös ovien paikat puuttuvat tai niitä on liikaa. Myös takan paikka olohuoneessa on väärässä paikassa ja ruokailutila liian lähellä saareketta. Kodinhoitohuone, pesuhuone, sauna ja erillinen tv:n katselutila kaipaa muokkausta.

Tästä lähdetään liikkeelle. Mielenkiintoista nähdä millaiseksi pohjaratkaisu muotoutuu.



Hyvä ja sujuva arki


Meidän perheelle arjen sujuvuus on jotain seuraavaa:

  • Kauppakasseja ei tarvitse kantaa pitkiä matkoja autosta keittiöön, keittiö lähellä ulko-ovea.
  • Keittiön tulee olla keskeisimmällä paikalla jonka välittömässä yhteydessä on olohuone. Meidän perhe oleilee suurimman osan arjesta keittiö- ja olohuonetilassa
  • Saareke - tarpeeksi leveä, joka palvelee seuraavia asioita: kokkaaminen, leipominen, aamu-/välipalapöytä, läksyjen tekeminen - istumapaikat kolmelle/neljälle 
  • Kuraeteinen sijaitsee pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä
  • Eteinen on riittävän tilava pukemiseen ja riisumiseen useammallekin ihmiselle samanaikaisesti 
  • Saunasta helppo kulku takapihan terassille vilvoittelemaan
  • Kodinhoitohuone on kodin hoitoa varten. Kodinhoitohuone sijaitsee lähellä vaatehuoneita, jotta vaatehuolto vaivatonta. Huonetila harrastusvälineille ja välikausivaatteille yms.
  • Sopivasti säilytystilaa. Avaintekijä - taito karsi tavarapaljoutta, säilytystilojen tarpeelle ei tule varmasti koskaan raja vastaan - kaikki kaapit aina täynnä.

torstai 19. syyskuuta 2013

Miksi yksikerroksinen

Miksi meidän perhe päätyi yksikerroksiseen ratkaisuun


+ Plussat
  • Kaikkien huoneiden käyttöaste tasaisempi
  • Perheyhteys yhdessä tasossa parempi
  • Avaramman oloinen / tilan tuntua
  • Ei portaita (hukkaneliöitä, turvallisuusriski)
  • Siivoaminen helppoa
  • Äänieristys parempi (jos rappuset yläkertaan avoimet -> ääniongelma)
  • Turvallisuusnäkökulmat (tulipalo, putoaminen)
  • Yhdessä tasossa voi asua vanhuusikään asti, ei liikkumisongelmia
  • L - mallinen hyvä ratkaisu: vaakasivu suojaa pohjoisen tuulelta joten L:n kainalossa oleva terassi suojassa
- Miinukset
  • Parveke puuttuu
  • Oma rauha ?!? Sen voi yhden tason ratkaisussa korjata rakentamalla L-siiven toiseen osaan oma oleskelutila (tulevaisuudessa murrosikäisille lapsille)

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tontti

Pari viikkoa sitten posti toi meille kirjeen jossa x kaupunki oli arponut meille järjestysnumeron mukaisen tontin valintaoikeuden. Meidän järjestysnumeromme oli 4. Jännittävä päivä maanantai 16. syyskuuta saapui pian. Olimme tietysti ajoissa paikalla! Numero 1 ei halunnutkaan käyttää valintaoikeutta ja numero 2 valitsi rinnetontin asuntomessualueelta ja numero 3 ei koskaan saapunut paikalle ja sitten oli meidän vuoro. Tuntui siltä kuin meidän tontti olisi odottanut ottajaansa eli meitä ja meillehän kelpaisi vain se yksi ainoa tontti.

Olimme viiden vuoden ajan hakeneet tonttia joka täyttäisi meidän määrittelemät kriteerit: yli 1000 neliötä, riittävä rakennusoikeus, ilmansuunnat (etelään/länteen avautuva piha), ei rasitteita, mahdollisimman tasainen (ei korkeuseroja), rauhallinen sijainti suhteessa muihin tontteihin, hinta, pientaloalueen sijainti, läheiset palvelut ja ennen kaikkea tontti johon voisi rakentaa yhdessä tasossa olevan omakotitalon.

tiistai 17. syyskuuta 2013

Meidän talomme tarina alkaa tästä:

Meidän perhe on haaveillut ja unelmoinut viisi vuotta omasta talosta yhdessä tasossa omalla tontilla. Asumme tällä hetkellä Vantaan kauneimmalla ja viehättävimmällä alueella Kartanonkosken sydämessä kaksikerroksisessa rivitalossa. Asuntomme on uniikki, kaunis koti jonka pohjaratkaisu on erittäin toimiva ja tehokkaasti suunniteltu, hukkaneliöitä ei ole. Tämän lisäksi ylöspäin on mahdollista rakentaa kolmas kerros, mutta meille on ollut alusta lähtien selvää ettei sellainen ratkaisu ole tarkoitettu meidän perheelle. Takapihamme on tarjonnut meille ihanan oman rauhaisan tilan nauttia auringon tuomasta valosta puolen päivän jälkeen aina ilta-aurinkoon asti.


Täältä lähteminen tulee olemaan haikeaa, sillä alue on tarjonnut meidän perheelle mitä parhaimmat puitteet asua ja elää. Meidän perhe on aktiivinen ja sporttinen. Tällä alueella olemmekin arvostaneet ennen kaikkea alueen keskeistä sijaintia suhteessa palveluiden läheisyyteen, hyviä liikenneyhteyksiä ja mahdollisuutta harrastaa urheilua. Paloheinän ja Vantaanjoen ympäristön hiihto-, lenkki-, suunnistus- ja pyöräilymaastot ovat olleet mitä mainioimmat unohtamatta Tammiston metsän ja Haltialan tilan tuomia mahdollisuuksia.